Regering volgt N-VA en verhoogt belasting op opzegvergoedingen algemeen niet voor 2016

Door Veerle Wouters op 2 april 2014, over deze onderwerpen: Belastingen, Werken, Zesde staatshervorming

Door de zesde staatshervorming wijzigt ook de berekening van de gemiddelde aanslagvoet voor de belasting op opzegvergoedingen. Dat zorgt voor een aanzienlijke verhoging van die belasting. Die kan oplopen tot enkele duizenden euro's en was in principe al van toepassing op opzegvergoedingen die in 2014 moesten worden betaald.

“In slechte economische tijden is dat voor vele mensen een serieuze financiële aderlating”, stelt N-VA-Kamerlid Veerle Wouters. Gelukkig komt de regering nu tegemoet aan haar vraag om voor alle werknemers die zwaardere belasting uit te stellen tot 2016.

Eerder voorzag de federale regering enkel in een uitzonderingsmaatregel voor collectieve ontslagen, zoals bij Ford Genk. “Maar zo’n belastingverhoging is voor élke werknemer onaanvaardbaar”, werpt Veerle Wouters op.

“Door de crisis verliezen velen hun job ook na een individueel ontslag. De beperking van de uitzonderingsmaatregel tot collectieve ontslagen is discriminerend ten aanzien van die werknemers. Het Grondwettelijk Hof had die beperking ongetwijfeld ook vernietigd.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is